Vägen till föräldraskap genom surrogat

Anneli Diehl fick barn via surrogatmamma i Ukraina - Medarbetare pa Nordic Surrogacy

Anneli och Navid blev föräldrar genom surrogatmödraskap i Ukraina. Läs deras berättelse om barnlängtan, den känslomässiga resan till föräldraskap genom surrogat och glädjen över att vara en familj i Vägen till föräldraskap. Vägen till föräldraskap är en informationssatsning med Aftonbladet som bland annat belyser olika vägar till att bli förälder.

Vill du veta mer om trygg familjebildning genom surrogatmödraskap? Boka ett personligt möte med oss.

Vår planerade föräldraresa genom surrogatmödraskap - Nordic Surrogacy

VÅR PLANERADE FAMILJERESA

”Jag har alltid velat bli mamma”, säger Anneli som nyss nattat dottern Cleo och sonen Frans till sömns. Surrogatmödraskap öppnade dörren för Anneli och Navid Diehl att göra sin dröm om två barn till verklighet.

Anneli har alltid känt en stark barnlängtan. I tonåren fick hon veta att hon var född utan en livmoder och därmed inte skulle kunna bli gravid. Efter det följde en tuff period med mycket sorg och funderingar samtidigt som hon försökte förlika sig med sitt livsöde.

– Tonåren är en period då man som allra helst vill vara som alla andra, säger Anneli. Det fanns en tid när hon var tvungen att kliva av tunnelbanan när det var en barnvagn som klev på. ”Jag klev hellre av än lät världen se min sorg” säger hon.

ATT KUNNA BILDA FAMILJ
I samma veva som hon möte Navid började Anneli undersöka vilka möjligheter hon hade för att bli mamma. Hon hade två fungerande äggstockar och ägglossning. Läkarna sa att det fanns två vägar till genetiska barn, den ena via livmoderstransplantation och det andra via surrogat. Paret hade två personer i deras närhet som ville bära deras barn men de insåg snart att legaliseringen av surrogatarrangemang i Sverige skulle ta för lång tid, alternativt inte bli av alls. Processen med en transplanterad livmoder kändes för riskfylld. Valet föll därför på surrogatmödraskap genom agenturen Nordic Surrogacy som jobbar med surrogatarrangemang, bland annat i Ukraina.

HA ÖGONEN PÅ MÅLET
–Det är en känslomässig resa att befinna sig i en surrogatprocess. Jag har fått jobba mycket med mitt kontrollbehov och med de psykiska aspekterna av att vänta barn på distans, säger Anneli. De beskriver att det var en trygghet att ha Nordic Surrogacy med sig genom hela processen, eftersom de skötte allt det praktiska och legala. Det gjorde att paret kunde fokusera och förbereda sig på föräldraskapet. Dagen då Cleo kom till dem glömmer de aldrig.

All oro, rädsla och kontrollbehov försvann och livet som en familj blev självklart.
Idag beskriver Anneli sina dagar som sömnlösa, kaotiska och fartfyllda med två små barn.
Ett annat ord som hon också kommer att tänka på: glädje. Glädjen över att ha en familj.
–Helt enkelt det bästa vi gjort, säger paret Diehl i mun på varandra.

Vår planerade föräldraresa genom surrogatmödraskap – Nordic Surrogacy

Anneli berättar om surrogatmödraskap i Ukraina och sin egen resa som ofrivilligt barnlös

Du behöver godkänna statistik och marknadsföringscookies för att se denna video.