Surrogatmödraskap och corona

Du behöver godkänna statistik och marknadsföringscookies för att se denna video.

Hur fungerar det med surrogatmödraskap under covid-19 och coronapandemin? Eduardo berättar om läget just nu.

Den pågående pandemin har skapat en hel del restriktioner världen över. Restriktionerna innebär bland annat att man har svårigheter med att resa. Det innebär också att vissa länder har infört hela eller delvisa lockdowns.

Och innebär då att man som bor där inte kan gå ut och röra sig som vanligt. Verkligheten just nu förändras från dag till dag så det är väldigt viktig att vi håller ett öra mot marken och tillsammans med kliniker och partners på respektive destination hela tiden uppdaterar oss om vad som händer.

Vi vet också att om man har bestämt sig för att starta en process för att bli föräldrar med hjälp av surrogat att man vill komma igång så snart det är möjligt, men det ska också kännas tryggt. Vi jobbar proaktivt för att vi ska kunna hjälpa alla som vill att starta utan större fördröjning.

Det innebär bland annat för dom som har egna ägg som skall användas i en surrogatprocess och inte gå via äggdonation att man kan ta ut ägg på klinik i Stockholm och få embryon skapade som sedan fraktas till Ukraina eller USA.
Inför en surrogatprocess så finns det en mängd saker man måste göra på hemmaplan: -bland annat införskaffa rätt dokumentation, i vissa fall genomgå fertilitetsundersökning eller övrig hälsoundersökning.

Det finns en rad olika förberedelser som även måste göras på kliniken för att kunna ta emot er. För att kunna snabba på den här processen så kan vi hjälpa er redan nu. Ni är alltid välkomna att kontakta oss för gå igenom just era förutsättningar för att starta en process. Vi kommer att se till att göra vårt bästa för att ni skall kunna komma igång så fort som det är möjligt.

Kontakta eduardo@nordicsurrogacy.se om du har frågor. Vi finns här för dig.