Surrogatmamman blev en del av familjen 💕

Ebbe föddes av surrogatmamma i USA - Foto Sprisse Nilsson - YstadsAllehanda

NÀr Maria Gustafsson och Mattias Kristensson inte kunde fÄ barn pÄ egen hand tog de hjÀlp av en surrogatmamma. Den 2 december föddes Ystadsparets son Ebbe pÄ andra sidan Atlanten. 
– Vi kĂ€nner otrolig tacksamhet, sĂ€ger Maria Gustafsson, 40.

Redan 2016 började Mattias och Marias resa till att fÄ barn ihop. Maria har haft livmoderhalscancer och till slut fick paret besked att det Àr omöjligt för dem att bli gravida.

Tre alternativ Äterstod: att nöja sig, adoption eller surrogatmamma. Efter att ha tÀnkt igenom saken föll valet pÄ det sistnÀmnda och det blev starten pÄ en resa som Àven Ystads Allehanda skrivit om.

Surrogatmamman blev en del av familjen

Via agenturen matchades de med Kristen och hennes man Nick i USA. De hade redan tre barn och Kristen hade i flera Är tÀnkt att hon ville bli surrogatmamma. Efter ett skypesamtal var alla parter överens om att gÄ vidare.

– Vi har fĂ„tt en till familj, vi kĂ€nner att Kristen och hennes man Nick Ă€r vĂ„ra vĂ€nner för livet. Vi har varit och hĂ€lsat pĂ„ tvĂ„ gĂ„nger och de kommer hĂ€lsa pĂ„ oss, sĂ€ger Maria Gustafsson.

Maria Gustafsson med sonen Ebbe som föddes av surrogatmamma i USA - Nordic Surrogacy

”KĂ€nner otrolig tacksamhet till surrogatmamman”

– Vi kĂ€nner en otrolig tacksamhet över att nĂ„gon kan vara sĂ„ givmild. Att hon kĂ€nde att hon ville göra detta för att alla ska fĂ„ möjligheten att ha ett eget barn att Ă€lska. Vi kĂ€nner otrolig tacksamhet till hela Kristens familj, de Ă€r helt fantastiska, sĂ€ger Maria Gustafsson.

 

Kristen, som var Mattias och Marias surrogatmamma i USA berĂ€ttar i videon ovan om varför hon valde att hjĂ€lpa ofrivilligt barnlösa ❀

LÀs mer om surrogatmödraskap i USA via Nordic Surrogacy

LÀs hela intervjun i KvÀllsposten

LĂ€s hela artikeln i Ystads Allehanda

Mattias och Maria om valet av Nordic Surrogacy

”Vi kĂ€nde redan frĂ„n början att det skulle bli mycket, bĂ„de kĂ€nslo- och pappersmĂ€ssigt. KĂ€nslorna gĂ„r upp och ned, glĂ€dje och nervositet blandat med varandra.
Det Àr mÄnga dokument som ska lÀsas, godkÀnnas och skrivas under. Allt dÄ pÄ ett sprÄk som man behÀrskar till en del men inte till 100%.
Det Ă€r dĂ„ en trygghet att ha en agentur som kan hjĂ€lpa till med stort som smĂ„tt, en agentur som pratar samma sprĂ„k som oss och det viktigaste, att de har koll pĂ„ hur saker och ting fungerar i Sverige”.

/Maria & Mattias

LĂ€s mer: Maria och Mattias valde surrogatmamma i USA

Maria och Mattias valde surrogatmamma i USA via Nordic Surrogacy

Mattias och Maria tillsammans med surrogatmamman och hennes familj (bilden ovan).

 

Kontakta oss i dag om du har frÄgor eller funderingar

Vi strÀvar efter att hÄlla alla kostnader sÄ lÄga som möjligt men sÀkerhet och vÀlbefinnande för surrogatmamman, bebisen och de blivande förÀldrarna gÄr alltid först. Vi arbetar bara med de bÀsta klinikerna, lÀkarna, juristerna och försÀkringsbolagen. VÄra kostnader Àr bland de lÀgsta pÄ marknaden för jÀmförbara processer.

Kontakta oss i dag via formulÀret hÀr pÄ sidan sÄ Äterkopplar vi snarast!