Så får du barn med hjälp av en surrogatmamma

Berätta om dig själv.

– Jag är en borgerlig kärnväljare någonstans mellan Moderaterna och Centerpartiet. Jag är i 35-årsåldern och bor i Stockholm. Jag är gift med en man som arbetar i säkerhetsbranschen och själv jobbar jag i näringslivet.

Varför blev det surrogatmödraskap för er?

– Det är egentligen det enda sättet att få barn som homosexuell i dag. Det är väldigt svårt att adoptera. Om du får adoptera får du ofta väldigt sjuka barn som inte har långt kvar.

– Vi funderade på att skaffa barn med ett tjejpar men risken är att det blir rörigt med fyra föräldrar. Allt bygger på att båda paren håller ihop de kommande 18 åren.

Hur går det till?

– Först tar man kontakt med en agentur. Då får man göra ett psykologiskt test via Skype på 1,5 timme. Man måste vara mellan 25-50 år för att bli antagen till deras program.

– Sedan gör man en lång kontaktannons. Vi lade upp tio bilder på oss själva och skrev ett personligt brev där vi berättade om vår barnlängtan och vår eviga tacksamhet mot den kvinna som ställer upp.

– Sedan matchar agenturen oss mot de kvinnor som finns.

– Det kan det ta upp till ett år, men vi fick vi två kvinnor

Vad regleras i kontraktet?

– Allt. Det är ett 70-sidigt kontrakt. Vem som betalar begravningen om barnet skulle dö vid födseln, vem som får vara med i förlossningssalen och att man är kommer höra av sig efter att barnet är fött.

– I tre år ska man höra av sig var tredje månad med foton på barnet.

som var intresserade inom några veckor. Då Skypeade vi med dem och bestämde oss för den ena kvinnan som var i 30-årsåldern.

Läs hela intervjun här på Svenska Dagbladet.se