Riksdagsledamoten Robert Hannah (L) fick barn via surrogatmamma

Riksdagsledamoten Robert Hannah (L) fick barn via surrogatmamma - Tammuz Nordic Surrogacy

Robert Hannah tar kampen för rättigheterna till barn födda via surrogatmödraskap

Robert Hannah (Liberalerna), är en av bara sex öppna riksdagsledamöter och nu aktuell med debutromanen ”Potatisskallen”. Men utöver politiker och författare är han nybliven pappa. För QX väljer han nu att ”komma ut” som pappa till ett barn som fötts genom surrogatarrangemang, han gör det för att kunna ta kampen för ”surrobabies” rättigheter.

Riksdagsledamoten Robert Hannah fick barn via surrogatmamma - Tammuz Nordic Surrogacy

– Att få barn via surrogatmödraskap är idag vanligare än adoption. Ändå är de svenska regelverken inte anpassade efter verkligheten och i debatten florerar många missuppfattningar och fördomar, säger Robert.

Robert och hans man Niclas Fogelström fick i somras barn genom surrogatmödraskap i USA. Till en början kollade de på adoption, men det var då och är fortfarande mycket svårt, eftersom det knappt finns några givarländer som accepterar samkönade par.

USA är vår premiumlösning för surrogatmödraskap, läs om vårt USA-program här

De pratade också om att skaffa barn ihop med en straight tjejkompis, men eftersom barn bara kan ha två vårdnadshavare i Sverige, valde de att inte gå vidare med det. Möjligheten som kvarstod var surrogatmödraskap. Eftersom sjukvården i Sverige inte assisterar vid surrogatmödraskap, vände de sig till en agentur i USA.

Läs hela storyn på QX.se

Läs om riksdagsseminariet om barn födda via surrogatmödraskap där Nordic Surrogacy medverkade

Du behöver godkänna statistik och marknadsföringscookies för att se denna video.

Filmklippet ovan: Eduardo berättar om sin barnlängtan, funderingar på adoption och slutligen beslutet att anlita en surrogatmamma.