Moderater på QX – Dags att lyfta blicken kring surrogatarrangemang

Moderater på QX - Dags att lyfta blicken kring surrogatarrangemang - Nordic Surrogacy

Moderatpolitikerna Izabelle By och Kim Nilsson menar at staten idag sviker barn som fötts genom surrogatarrangemang och deras föräldrar. ”Barnen ska få en trygg och säker start i livet”, menar de på QX Opinion.

Svenska som internationella adoptionsförmedlingar motverkar familjebildning för samkönde par. Bland annat väljer man inte att söka upp samarbeten som tillåter samkönade par att prövas som adoptionsföräldrar. Deras ofrivilliga barnlöshet kan endast lösas med hjälp av en surrogatprocess. Det är en företeelse som blir allt mer vanligt för svenska samkönade par, att processera i länder där det är fullt lagligt.

Läs mer: Surrogatmödraskap i Albanien för samkönade par

Medan politiker fokuserat på att fightas om möjligheten till surrogatprocesser i Sverige, föds barnen utomlands och står inför en rättsosäker framtid.

Den första viktiga tiden i livet står dessa barn hjälplösa.
Därför måste vi lyfta blicken, vi måste acceptera att barn föds via surrogatarrangemang och ändra lagstiftningen. Barnen får aldrig hamna i kläm till grund av en politisk ovilja att enas i sakfrågan.

Läs hela inlägget på QX Opinion

Läs mer: Surrogatmödraskap i Ukraina

Läs mer: Surrogatmödraskap i USA

Du behöver godkänna statistik och marknadsföringscookies för att se denna video.

Filmklippet ovan: Eduardo  berättar om sin barnlängtan , funderingar på adoption och slutligen beslutet att anlita en surrogatmamma.