Med facit i hand hade jag valt att skaffa barn via surrogat

med facit i hand hade jag valt att skaffa barn via surrogat - Nordic Surrogacy

– Hade jag vetat att jag som pappa inte har några ”rättigheter” utan allt är på mammans villkor hade jag valt att skaffa barn via surrogat.

”Jag blev pappa till en liten tjej i september förra året”, berättar David. ”Hon heter Emelie. Men sista gången jag såg henne var i oktober förra året när hon var en månad gammal. Sen dess har inte mamman låtit mig träffa min dotter”. I en tid då fler och fler bögar skaffar barn börjar man allt oftare höra samstämmiga historier där killarna stängts ute då den andre föräldern inte fullföljer sin del av överenskommelsen vilket leder till långdragna processer i tingsrätten. Här följer några av dessa gaykillars berättelser.

– Jag hade aldrig någonsin kunnat tro att det kunde gå till så här i Sverige, säger David när vi ses. Att man som pappa till ett barn inte har några som helst rättigheter.

Davids fall är inte på något sätt unikt. Han är en av flera gaykillar som skaffat barn med en ensamstående kvinna och sedan fråntagits möjligheten att träffa sitt barn eftersom kvinnan vägrat låta fadern vara delaktig vilket var överenskommelsen från början.

Läs hela berättelsen här på QX.se