Men de svenska lagarna tillåter inte surrogatmödraskap så processen har varit lång.
Enligt TV4 har antalet surrogatbarn fyrdubblats om man jämför med för fyra år sedan. Det är inte tillåtet för vården i Sverige att assistera och hjälpa någon att bli surrogatmamma, men det är inte olagligt att vara surrogatmamma. Därför åkte Linnea Häggmark med sin bror Anton och svägerskan Sandra till Georgien för att befrukta sig genom medicinsk väg.
– Vi har under många år försökt få till att värdmödrarskap ska bli lagligt i Sverige. Tillslut fick vi släppa den tanken och istället ta en äggdonator. Men då kom Linnea och berättade att hon hade tänkt på det, säger Sandra Rydenstam Björk till TV4.
Läs mer: Vem blir surrogatmamma och varför?
Sandra Rydenstam Björk lider av cancer och kan därför inte få barn genom en livmodergraviditet. Hon berättar för TV4 att de hade embryon infrysta på Sahlgrenska sjukhuset från en kvinna som donerade sina ägg. Tanken var att åka utomlands och hitta en värdmoder åt äggen så att Sandra och Anton skulle få ett efterlängtat barn.
Men Antons syster Linnea insisterade på att hon gärna kunde vara värdmoder, just för att de skulle kunna få vara med under hela graviditeten. En utländsk surrogatmamma kan bli svårt att hålla kontakten med och en graviditet är något man vill uppleva.
– Det var jag som kände att det inte var bra att ta någon utländsk när lika gärna jag kan göra det. Det var absolut inget enkelt beslut och jag tänkte över det i många många år. Det bottnar sig mycket i den här maktlösheten man känner när en anhörig står med en cancersjukdom. De är unga och alla runt omkring bildade familj. Jag bildade familj men de stod kvar med sin barnlöshet. Hennes cancer kan jag inte göra något åt, men jag kan hjälpa dem att bli föräldrar, säger Linnea Häggmark till TV4.