Ledig tjänst: Jurist på Nordic Surrogacy

Temet - Nordic Surrogacy

Sök rollen som jurist på Nordic Surrogacy!

Nordic Surrogacy växer och därför söker vi nu en till jurist till vårt team. Vi söker dig som brinner för familjejuridik som tillämpas i samband med att skapa den juridiska familjen i samband med en surrogatprocess, tycker om personliga möten med kunder samt vill vara med att utveckla och driva företaget framåt.

Vi söker dig som har svensk juristexamen och har ett stort intresse för familjerätt och människor. Du uttrycker dig tydligt och lättbegripligt såväl i tal som skrift och har förmågan att kunna förklara komplicerade juridiska resonemang på ett enkelt sätt.

Du trivs med att arbeta självständigt och att driva dina egna ärenden. Samtidigt tycker du om att vara en del av ett team där det är högt i tak och alltid har kollegial support. Du har hög ansvarskänsla, hög moral och etik och motiveras av att på bästa sätt hjälpa familjerna.

För att passa i rollen som jurist på Nordic Surrogacy är det viktigt att du trivs med att arbeta strukturerat och har mycket god vana att arbeta i Office-paketet och med andra IT-system. Vi förvaltar stora förtroenden och därför är det viktigt att du har god social kompetens och är duktig på att bygga relationer. Du behöver ha goda språkkunskaper i engelska och svenska och vana att uttrycka dig i tal och skrift då du kommer ha daglig kontakt med blivande föräldrar och andra parter på svenska och engelska.

Noggrannhet, god kommunikation och ett metodiskt arbetssätt krävs för att lyckas i den här rollen. Andra viktiga egenskaper är lyhördhet, anpassningsförmåga och ett stort mått av tålamod för att en juridisk process kan vara lång och innehålla många svåra samtal med blivande föräldrar. Med tanke på att vi jobbar i olika tidszoner kan kvällsarbete förekomma. I arbetet förekommer visst resande.

Om Nordic Surrogacy

Nordic Surrogacy grundades 2016 av Eduardo Afonso. Utifrån erfarenheterna från den egna surrogatprocessen startade Eduardo Nordic Surrogacy för att hjälpa andra ofrivilligt barnlösa att uppfylla drömmen om att skapa sin familj. Idag vänder sig blivande föräldrar över hela Världen till oss, och vi hjälper med allt det praktiska kring surrogatprocessen och kontakten med våra olika partners runt om i världen. Nordic Surrogacy ger de blivande föräldrarna möjlighet att starta en trygg och välbeprövad surrogatprocess och förbereda sig på rollen som föräldrar och barnet som är på väg.

Vårt kontor ligger i centrala Stockholm och vi arbetar både på plats och på distans. Arbetstid är i huvudsak förlagd till kontorstid, men med viss flexibilitet för de blivande föräldrarnas förutsättningar och för andra tidszoner.


Sista ansökningsdag: Ansökan ska vara oss tillhanda senast 1 september 2023. Intervjuer sker dock löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tillträde: omgående, tillsvidareanställning dock så tillämpar Nordic Surrogacy 6 månader provanställning.

Lön enligt överenskommelse.

För frågor kring tjänsten och ansökan med CV, personligt brev och betyg från juristprogrammet:  eduardo@nordicsurrogacy.se


Kunskapskrav

 • God vana att arbeta i Office-paketet och gärna vana att jobba i andra IT-system
 • God kommunikationsförmåga och språkkänsla i tal och skriftpå engelska och svenska
 • Svensk juristexamen
 • Språkkunskaper:
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska svenska.
  • språkkunskaper i tyska, finska, spanska, franska eller portugisiska är meriterande

Personliga egenskaper 

 • Arbetar metodiskt och strukturerat med fokus på detaljer
 • Skapa och bygga starka relationer med blivande föräldrar, kollegor och partners
 • Stor simultankapacitet och förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter
 • Lyhördhet, anpassningsförmåga och tålamod
 • Trivs med att ta stort eget ansvar

Övrigt

 • Egna erfarenheter kring surrogatprocess eller IVF-behandling är meriterande men inte avgörande.
 • Tidigare erfarenheter av att hålla föreläsningar och webinar är också meriterande, då vi på sikt gärna ser att sökande kan genomföra sådana.