Eduardo om surrogat och fertilitet i P3

Eduardo-Afonso-CEO-Nordic-Surrogacy

QX – Eduardo om att vara med i Fråga vad du vill i P3: ”Det var en fråga som jag inte räknat med”

Eduardo Afonso driver det enda surrogat- och fertilitetsföretaget i Sverige och ställde upp i det senaste programmet av ”Fråga vad du vill i P3”.

I programmet ”Fråga vad du vill i P3” får lyssnare skicka in frågor till den som deltar. Den här gången satt Eduardo Afonso i heta stolen för att svara på frågor om surrogatmödraskap. Han har själv fått två barn genom surrogat och valde bland annat att ställa upp för att kunna bemöta många av de fördomar som finns.

Läs mer: Familjeberättelser från surrogatprocesser

Varför valde du att ställa upp?
– Jag blev glad över att få frågan om att ställa upp och såg en möjlighet att svara på fördomar. Att få upplysa med kunskap utifrån vår nordiska verksamhet och självupplevd erfarenhet. Min upplevelse är att argumentationen från meningsmotståndarna mycket ofta är fabricerad och en del av motståndet snarare är av karaktärens ideologiska övertygelse än utifrån fakta.

Hur var det att ställa upp?
– Jag upplevde att det var högt i tak, dock med känslan att det fanns en vinkling, men det beror kanske mer på de frågor som kom in till programmet.

Vad tyckte du om frågorna du fick?
– Det var de vanligaste frågorna som ställdes, men jag tycker också att alla frågor ska ställas och är bra. De ska också kunna ställas flera gånger i olika forum. Det viktigaste är att vi får en chans att bemöta påståenden, vilket vi fick nu.

Läs hela artikeln i QX här