Anneli om surrogatmödraskap i Ukraina

I videoklippet berättar Anneli om sin egen resa som ofrivilligt barnlös. Hon har genomgått två surrogatprocesser i Ukraina som har gett familjen fantastiskt efterlängtade barn.

Anneli Diehl fick barn via surrogatmamma i Ukraina - Medarbetare pa Nordic Surrogacy

Hej, jag heter Anneli Diehl och är koordinator för destinationen Ukraina.

Jag har tillsammans med min man genomgått två surrogatprocesser som har gett oss våra fantastiskt efterlängtade barn – Cleo och Frans.

Till Ukraina åker dom som vill uppfylla sin dröm om att bli föräldrar som är heterosexuella, gifta och som har en medicinsk anledning till att göra en surrogatprocess.

Den medicinska anledningen kan vara att man genomgått ett visst antal IVF utan att lyckas eller som jag, att man är född utan en livmoder.

Ukraina är ett land där internationella surrogatprocesser är tillåtna vilket gör processen juridiskt säker. Man kan välja mellan att använda sig av en äggdonator eller använda sina egna ägg.

Generellt sätt så räcker det med två resetillfällen för dom som väljer destinationen Ukraina. Ett i början av processen där man besöker kliniken och ett i slutet av processen när man ska dit och hämta sitt eller sina barn.

Om ni har några frågor om processen och hur den fungerar i Ukraina så kontakta gärna mig.

Läs mer om surrogatmödraskap i Ukraina