Medarbetare på Nordic Surrogacy

Eduardo Afonso, grundare och VD

Eduardo-Afonso-CEO-Nordic-Surrogacy

Hej! Jag heter Eduardo Afonso och jag hjälper blivande föräldrar i framförallt Sverige att välja rätt destination och program för dem. Som VD är jag övergripande ansvarig för verksamheten i Norden.

Jag är förälder till Zelda och Esther som föddes 2014 genom surrogat i Thailand.

Anledningen till att jag beslutade mig för att starta Tammuz i Norden är att jag efter mina egna erfarenheter insåg att jag hade en fantastisk möjlighet att hjälpa andra genom den här processen. En ytterst viktig aspekt är säker rådgivning om lagliga och reglerade destinationer och även lotsa blivande föräldrar genom de praktiska delarna som omgärdar processen.

Min väg till att bli förälder var kantad av kulturella utmaningar och språkliga barriärer. Det var inte lätt att gå igenom surrogatprocessen i ett främmande land. Efter födseln av Esther och Zelda fick jag stanna i Thailand i nästan fyra månader. Dessutom fanns det utmaningar med de juridiska aspekterna hemma i Sverige som fortsatte i flera månader efter hemkomsten.

För att ytterligare underlätta för nya blivande föräldrar arbetar jag aktivt för att hålla debatten om surrogat och äggdonation vid liv via samtal med politiker, organisationer och media.

Min största lärdom från min resa är att man måste vara öppen för de utmaningar man stöter på och att man sällan kan förutse dem. Vara ödmjuk inför alla delar och personer i processen och lita på de som är involverade.

Mitt bästa råd till dig som blivande föräldrar är att vara tålmodig, se framåt och ställa frågor så fort du är det minsta osäker. Som man brukar säga – det finns inga dumma frågor. I en sådan här viktig process är alla frågor relevanta och vi finns här för att besvara dem.

Läs mer: Familjeberättelser från surrogatprocesser


Anneli Diehl, koordinator för Ukraina och Georgien

Anneli Diehl fick barn via susrrogatmamma i Ukraina - Medarbetare på Nordic Surrogacy

Jag heter Anneli Diehl och fick en dotter i mars 2019 med hjälp av en surrogatmamma i Ukraina. Då jag är född utan livmoder kunde jag tyvärr inte bära henne själv, så detta blev en underbar möjlighet för mig och min man att få genetiska barn. Nordic Surrogacy skötte vår process från start till mål.

Jag har skrivit om hela vår process på min blogg surrogatresan.wordpress.com. Det har blivit en uppskattad blogg bland de som funderar på en process, är i process eller genomgått en process och jag har tack vare den ett stort kontaktnät inom surrogatvärlden. Jag har fått ta del av många livshistorier om varför man behöver hjälp av en surrogatmamma, och är ödmjuk inför hur olika resor vi alla har till att kunna bilda familj.

Läs mer om surrogatmödraskap i Ukraina

Läs mer om vem som blir surrogatmamma och varför


Rasik Rignell, koordinator för USA och Colombia

Rasik Rignell sjuksköterska och koordinator på Nordic Surrogacy

Jag heter Rasik Rignell och är utbildad sjuksköterska. Efter många års kämpande med att få barn kom vi kontakt med Tammuz 2018. Med hjälp av Tammuz och surrogatmamma i Albanien har jag och min make blivit stolta och lyckliga föräldrar till vår son Liam.

Jag anser att en surrogatprocess är ett stort hjälpmedel för alla som har svårt att skaffa barn på ett eller annat sätt. En surrogatprocess innehåller spänning, känslor, förväntningar, utmaningar, tårar och lycka. Det är viktigt att ha tålamod, känna sig trygg i processen och att få det stöd man behöver. Varje process är sin egen och unik och har sina individuella förutsättningar. Er resa underlättas genom fortlöpande information och uppdateringar där ni får svar på era frågor och funderingar. Vid intresse delar jag gärna med mig om min egen surrogatresa.

Läs mer om surrogatmödraskap i USA

Läs mer om surrogatmödraskap i Colombia


Jenny Zimmermann, nordisk koordinator

Jenny Zimmermann - Koordinator -Nordic Surrogacy

Mitt namn är Jenny Zimmermann och jag vill kalla mig ofrivilligt barnlös trots att jag idag är mamma till tvillingarna Wilma & Victor som är 3 år och föddes 2015 i Nepal med hjälp av surrogatmödraskap. Min man och jag kämpade extremt länge för att få barn och lyckligtvis så kom vi i kontakt med Tammuz som hjälpte oss att få barn med hjälp av en surrogatmamma utomlands.

Min rekommendation till er som tänker påbörja en surrogatprocess
Vänta inte för länge ! Så här i efterhand så inser jag att jag skulle vilja ha startat min egen process 10 år tidigare än vad vi gjorde.
Är trots allt otroligt tacksam och upplever varje sekund med barnen som fantastiska.

Mitt råd till er som är i en process
Ha tålamod, var flexibel och framför allt ödmjuk. Alla som är involverad i en surrogatprocess är otroligt dedikerade och vill en enda sak, och det är att just du lyckas med din process. Surrogatprocessen är en känslomässig berg & dalbana men tänk alltid att alla jobbar för ett lyckat resultat oavsett vad som händer i processen så ta alltid sikte på målet och det är att just du skall bli förälder.

Det är också viktigt att man känner sig trygg i sin process och får den hjälpen och stöttningen man behöver.
Jag berättar gärna mer om min surrogatprocess. Tveka inte att ta kontakt med Tammuz Nordic!

Läs mer: Processen – hur går det till med surrogatmödraskap?

Läs mer: Vem blir surrogatmamma och varför?

Läs mer: Äggdonation och äggdonator

 

 


Emma Dahlén, jurist med fokus på familjerätt

 

Emma Dahlén jurist inom familjerätt på Nordic Surrogacy

Jag heter Emma Dahlén och jag har juristexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Sedan 2017 arbetade jag med familjerätt på en juristbyrå där spetskompetensen var processer i samband med surrogat.

I juni 2019 fick jag möjligheten att arbeta heltid hos Nordic Surrogacy vilket känns spännande och givande. För mig är det alltid lika roligt att få vara med på resan mot nya familjer!

Varje process är speciell vilket jag har erfarenhet av och jag anpassar mig alltid till de olika förutsättningar som föreligger för varje familj för att göra de juridiska processerna så smidiga som möjligt.

Numera får jag även vara med och koordinera processer, något jag tycker är oerhört roligt! Jag ser mycket fram emot att få vara koordinator och ombud för er som föräldrar från det att ni signerar avtal till den dag ni fullt ut är en juridisk familj.

Läs mer: Juridisk experthjälp i surrogatprocessen

Läs mer: surrogatmödraskap i Colombia

Läs mer: surrogatmödraskap i Georgien

Se filmklipp om surrogatmödraskap och juridik

 


Mikkel Raahede, dansk repræsentant 

Jeg hedder Mikkel Raahede og det er mit ansvar at hjælpe de danske kommende forældre til at blive en familie
Mikkel Raahede hjælper de danske kommende forældre til at blive en familie
Hej! Jeg hedder Mikkel Raahede og det er mit ansvar at hjælpe de danske kommende forældre til at blive en familie. Baseret på personlig samtale finder vi den rette destination og løsning.
Jeg er forælder til Lux og Björk, født i USA 2017, samt Selma, født i USA 2013.
Det, jeg først og fremmest lærte af min egen rejse gennem surrogacy er at alt det der føles som uoverskueligt og uoverkommeligt, faktisk er hverdag for dem der arbejder med det. At de har erfaringer at trække på som det er vigtigt at kunne lytte til.

Mit bedste råd til de kommende forældre at kunne placere sin tillid hos dem der arbejder for dem. At det er i orden at stille spørgsmål, og at man ikke skal undskylde at man gerne vil være forælder.

Läs mer: FAQ: surrogatmamma och äggdonation

Read more: In English


Läs mer: Surrogatmödraskap i USA

Läs mer: Surrogatmödraskap i Colombia

Läs mer: Juridisk experthjälp i surrogatprocessen