Medarbetare på Nordic Surrogacy

Eduardo Afonso, grundare och VD

Eduardo Afonso grundare VD Nordic Surrogacy

Hej! Jag heter Eduardo Afonso och jag hjälper blivande föräldrar i framförallt Sverige att välja rätt destination och program för dem. Som VD är jag övergripande ansvarig för verksamheten i Norden.

Jag är förälder till Zelda och Esther som föddes 2014 genom surrogat i Thailand.

Anledningen till att jag beslutade mig för att starta Nordic Surrogacy är att jag efter mina egna erfarenheter insåg att jag hade en fantastisk möjlighet att hjälpa andra genom den här processen. En ytterst viktig aspekt är säker rådgivning om lagliga och reglerade destinationer och även lotsa blivande föräldrar genom de praktiska delarna som omgärdar processen.

Min väg till att bli förälder var kantad av kulturella utmaningar och språkliga barriärer. Det var inte lätt att gå igenom surrogatprocessen i ett främmande land. Efter födseln av Esther och Zelda fick jag stanna i Thailand i nästan fyra månader. Dessutom fanns det utmaningar med de juridiska aspekterna hemma i Sverige som fortsatte i flera månader efter hemkomsten.

För att ytterligare underlätta för nya blivande föräldrar arbetar jag aktivt för att hålla debatten om surrogat och äggdonation vid liv via samtal med politiker, organisationer och media.

Min största lärdom från min resa är att man måste vara öppen för de utmaningar man stöter på och att man sällan kan förutse dem. Vara ödmjuk inför alla delar och personer i processen och lita på de som är involverade.

Mitt bästa råd till dig som blivande föräldrar är att vara tålmodig, se framåt och ställa frågor så fort du är det minsta osäker. Som man brukar säga – det finns inga dumma frågor. I en sådan här viktig process är alla frågor relevanta och vi finns här för att besvara dem.

Läs mer: Familjeberättelser från surrogatprocesser


Anneli Diehl, koordinator för Ukraina 

Anneli Diehl fick barn via susrrogatmamma i Ukraina - Medarbetare på Nordic Surrogacy

Jag heter Anneli Diehl och fick en dotter i mars 2019 med hjälp av en surrogatmamma i Ukraina. Då jag är född utan livmoder kunde jag tyvärr inte bära henne själv, så detta blev en underbar möjlighet för mig och min man att få genetiska barn. Nordic Surrogacy skötte vår process från start till mål.

Jag har skrivit om hela vår process på min blogg surrogatresan.wordpress.com. Det har blivit en uppskattad blogg bland de som funderar på en process, är i process eller genomgått en process och jag har tack vare den ett stort kontaktnät inom surrogatvärlden. Jag har fått ta del av många livshistorier om varför man behöver hjälp av en surrogatmamma, och är ödmjuk inför hur olika resor vi alla har till att kunna bilda familj.

Läs mer om surrogatmödraskap i Ukraina

Läs mer om vem som blir surrogatmamma och varför


Annelie Ivars, nordisk koordinator

Annelie Ivars är nordisk koordinator på Nordic Surrogacy

Hej, jag heter Annelie Ivars och är en social mamma till två grabbar på 17 och 19 år samt två hundar. I år firar min man och jag 28 år tillsammans.

Jag är utbildad undersköterska och har jobbat i många koordinerande roller. Innan jag började på Nordic Surrogacy jobbade jag inom medicinteknikbranschen där jag dagligen hade kontakt med patienter som var i livets slutskede. Det var meningsfullt på många sätt.

Jag brinner för att hjälpa människor och är övertygad om att kommunikation mellan oss människor är nyckeln till mycket här i livet.

När ni väljer att genomföra er process med oss kommer jag att följa med er från början till slut. Finnas där för er i varje steg av processen med information, vägledning och för att besvara era frågor. Varmt välkomna till oss!

Mitt råd till er som är i en process
Ha tålamod, var flexibel och framför allt ödmjuk. Alla som är involverad i en surrogatprocess är otroligt dedikerade och vill en enda sak, och det är att just du lyckas med din process. Surrogatprocessen är en känslomässig berg & dalbana men tänk alltid att alla jobbar för ett lyckat resultat oavsett vad som händer i processen så ta alltid sikte på målet och det är att just du skall bli förälder.

Det är också viktigt att man känner sig trygg i sin process och får den hjälpen och stöttningen man behöver.


Jonas Sternulf-Gleditsch, ansvarig rådgivare

Jonas Sternulf-Gleditsch är ansvarig rådgivare på Nordic Surrogacy - Nordic Surrogacy

Jonas är ansvarig rådgivare på Nordic Surrogacy och genomgår just nu en surrogatprocess i Colombia tillsammans med sin man. Jonas är den förste du möter hos oss eftersom han lotsar dig genom de initiala delarna av processen där du får möjlighet att ställa alla dina frågor om processen och ni kartlägger förutsättningarna för just din process.

– Det bästa med mitt jobb är när jag kan hjälpa någon att hitta en väg för att uppfylla drömmen om ett barn. Speciellt för dem som tror att det kanske inte är möjligt. Jag vet själv hur stark barnlängtan kan vara, jag har också varit där. Jag har alltid önskat mig många barn och jag och vi nu är mitt inne i en resa där vi kommer att få två barn, känns helt fantastiskt. När jag och min man fattade beslutet att starta vår surrogatresa, var det för att vi kände oss trygga och hade förtroende för processen. Den tryggheten vill jag förmedla till alla blivande föräldrar jag möter. Det här är inget vanligt jobb på ett vanligt företag. Jag gör skillnad för någon annan varje dag vilket gör det både roligt och meningsfullt.

Välkommen att kontakta mig för en kostnadsfri konsultation så går vi gemensamt igenom hur din resa kan se ut!


Läs mer: Processen – hur går det till med surrogatmödraskap?

Läs mer: Vem blir surrogatmamma och varför?

Läs mer: Äggdonation och äggdonator

Läs mer: Surrogatmödraskap i USA

Läs mer: Surrogatmödraskap i Colombia

Läs mer: Juridisk experthjälp i surrogatprocessen