Medarbetare på Nordic Surrogacy

Eduardo Afonso - Nordic Surrogacy

Eduardo Afonso, grundare och VD

Hej! Jag heter Eduardo Afonso och jag hjälper blivande föräldrar i framförallt Sverige att välja rätt destination och program för dem. Som VD är jag övergripande ansvarig för verksamheten i Norden.

Jag är förälder till Zelda och Esther som föddes 2014 genom surrogat i Thailand.

Anledningen till att jag beslutade mig för att starta Nordic Surrogacy är att jag efter mina egna erfarenheter insåg att jag hade en fantastisk möjlighet att hjälpa andra genom den här processen. En ytterst viktig aspekt är säker rådgivning om lagliga och reglerade destinationer och även lotsa blivande föräldrar genom de praktiska delarna som omgärdar processen.

Min väg till att bli förälder var kantad av kulturella utmaningar och språkliga barriärer. Det var inte lätt att gå igenom surrogatprocessen i ett främmande land. Efter födseln av Esther och Zelda fick jag stanna i Thailand i nästan fyra månader. Dessutom fanns det utmaningar med de juridiska aspekterna hemma i Sverige som fortsatte i flera månader efter hemkomsten.

För att ytterligare underlätta för nya blivande föräldrar arbetar jag aktivt för att hålla debatten om surrogat och äggdonation vid liv via samtal med politiker, organisationer och media.

Min största lärdom från min resa är att man måste vara öppen för de utmaningar man stöter på och att man sällan kan förutse dem. Vara ödmjuk inför alla delar och personer i processen och lita på de som är involverade.

Mitt bästa råd till dig som blivande föräldrar är att vara tålmodig, se framåt och ställa frågor så fort du är det minsta osäker. Som man brukar säga – det finns inga dumma frågor. I en sådan här viktig process är alla frågor relevanta och vi finns här för att besvara dem.


Peter Torkelsson -Nordic Surrogacy

Peter Torkelsson, Partnerships and Operations Manager

Mitt namn är Peter och jag ansvarar för Partnerships and Operations på Nordic Surrogacy.

Efter universitetsstudier i Madrid och Boston har jag under de senaste 20 åren arbetat inom affärsutveckling och ledarskap i mediabranschen på svenska och internationella bolag. Jag har även byggt upp ett exportkontor under några år i Bogota, Colombia. Dessa erfarenheter har gett mig stor kunskap av internationella relationer samt en god förståelse för kulturskillnader.

Mina erfarenheter från dessa roller har jag med mig till Nordic Surrogacy med ambitionen om att förvalta och vidareutveckla stabila och sunda partnerskap. Operativt stödjer jag också mina kollegor på koordinationsavdelningen i deras övergripande arbete.

Jag arbetar på Nordic Surrogacy för att kunna hjälpa människor att förverkliga sina stora drömmar och stödja vårt team i att kunna ge bästa möjliga upplevelsen och en trygg process för alla blivande föräldrar. Jag ser fram emot att vara en del av detta team och dela min erfarenhet för att göra processen så smidig och givande som möjligt för alla inblandade.


Jonas Sternulf-Gleditsch - Nordic Surrogacy

Jonas Sternulf-Gleditsch, ansvarig rådgivare

Jonas är ansvarig rådgivare på Nordic Surrogacy och genomgår just nu en surrogatprocess i Colombia tillsammans med sin man. Jonas är den förste du möter hos oss eftersom han lotsar dig genom de initiala delarna av processen där du får möjlighet att ställa alla dina frågor om processen och ni kartlägger förutsättningarna för just din process.

– Det bästa med mitt jobb är när jag kan hjälpa någon att hitta en väg för att uppfylla drömmen om ett barn. Speciellt för dem som tror att det kanske inte är möjligt. Jag vet själv hur stark barnlängtan kan vara, jag har också varit där. Jag har alltid önskat mig många barn och jag och vi nu är mitt inne i en resa där vi kommer att få två barn, känns helt fantastiskt. När jag och min man fattade beslutet att starta vår surrogatresa, var det för att vi kände oss trygga och hade förtroende för processen. Den tryggheten vill jag förmedla till alla blivande föräldrar jag möter. Det här är inget vanligt jobb på ett vanligt företag. Jag gör skillnad för någon annan varje dag vilket gör det både roligt och meningsfullt.

Välkommen att kontakta mig för en kostnadsfri konsultation så går vi gemensamt igenom hur din resa kan se ut!


David Sollén - Nordic Surrogacy

David Sollén, rådgivare

Jag heter David och arbetar som rådgivare här på Nordic Surrogacy. Jag är stolt, ensamstående pappa till tre fantastiska barn födda via surrogatmödraskap i Colombia våren 2022. Jag har en bakgrund som fastighetsmäklare, men efter att ha startat min resa mot föräldraskap ville jag göra något närmre hjärtat och har därför sedan 2020 jobbat med just surrogatmödraskap och ofrivilligt barnlösa.

Min resa var lång, känslomässig och kantad av oförutsedda händelser och samtidigt helt fantastisk. Mitt råd till er blivande föräldrar är att ha tålamod, lita på processen och sist men inte minst – vänta inte! Ingens resa är den andres lik, men slutmålet är magiskt.

För de som är nyfikna på just min resa har jag ett bebiskonto på instagram, @sollentriplets. Jag älskar verkligen mitt jobb och känner stor tacksamhet att få vara med och hjälpa andra ofrivilligt barnlösa i deras resa mot föräldraskap.

Jag hoppas vi ses!


Magnus Lindbergh - Nordic Surrogacy

Magnus Lindbergh, koordinator Colombia

Jag heter Magnus Lindbergh och jag är koordinator på Nordic Surrogacy.

Jag har arbetat med människor i flera olika serviceroller i hela mitt yrkesverksamma liv där mitt fokus alltid varit att hjälpa andra. Jag kommer senast från flygbranschen där jag arbetat flera år innan jag valde att anta min nya utmaning som koordinator på Nordic Surrogacy.

Jag har alltid längtat efter att bli förälder och jag genomgick en IVF-process med min partner och en vän för några år sedan vilket resulterade i att vår son föddes 2018. Min resa bestod av både mot- och medgångar och jag förstår hur viktigt det är att känna sig trygg och få svar på alla frågor som dyker upp på vägen.

Jag ser min empati, förmåga att lyssna på andra människor och sätta mig in i deras unika situation som väldigt viktigt i rollen som koordinator. Jag uppskattar tydlighet och raka besked och vill kunna ge er detsamma. Mitt tips under resans gång är att ha tålamod och vara ödmjuk inför allt som sker, för det kommer bli bra till slut.

Jag ser arbetet på Nordic Surrogacy som en väg att hjälpa andra och få vara med om ett av de vackraste ögonblicken i livet när ett barn föds. Alla resor är olika men med en strävan efter samma mål – att bli förälder!


Charlotte Furuheim - Nordic Surrogacy

Charlotte Furuheim, koordinator Georgien

Mitt namn är Charlotte Furuheim och jag är koordinator för destinationen Georgien. Jag har bakgrund som barnmorska och har tvillingarna Ingrid och Alfred som är födda av en surrogat i Ukraina år 2020.

Vår resa började med upprepade IVF-försök både med egna ägg, donerade ägg och donerade embryon. Vi gick igenom flera missfall och höll hoppet uppe länge. På vägen fick jag en reumatisk sjukdom men kunde inte påbörja behandling så länge vi själva försökte få barn. Efter ett tag fann vi att en surrogatprocess skulle vara en möjlighet för oss att bilda familj.

Med min erfarenhet, både från vår surrogatprocess men också från min medicinska bakgrund är mitt mål att vägleda er som par genom med hela processen med tillit, kunskap och trygghet.

Skapa er en målbild när ni har barnet/en i er famn och plocka fram denna målbild när det känns tufft. Varje resa är unik men den leder till samma mål, att ni ska bli föräldrar.


Fernando Vitorino - Nordic Surrogacy

Fernando Vitorino, area Manager Southern Europe

Fernando has a Bachelor of Science and a master’s in business administration. He spent 25 years working in the pharmaceutical industry in a multicultural environment: He is bi-cultural born in Portugal and raised in France with English and Spanish proficiency.

Fernando and his husband from Brazil are the happy fathers of two children, born thru surrogacy and egg donation in the USA; They were blessed to welcome Thomas in 2017 and Gabriela in 2019.

Inspired by the success of his own journey to become father, carrying technical skills he will passionately work to advise and assist couples or individuals that would like to follow his footsteps to create a family.


Andrea Bautista - Nordic Surrogacy

Andrea Bautista, koordinator Colombia

Jag heter Andrea Bautista och jag är koordinator för Nordic Surrogacy, i Bogotá Colombia.

Under hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med att förbättra kundupplevelsen, vilket gjort att jag har utvecklat empati, är lösningsorienterad och engagerad i alla jag möter. Att följa med blivande föräldrar i en av livets lyckligaste och viktigaste stunder fyller mig med stor glädje och är det bästa med mitt jobb.

Jag jobbar ständigt på att göra vistelsen i Bogotá till en smidig och oförglömlig upplevelse. Tillsammans med resten av teamet vill vi ge er en professionell upplevelse som bygger på förtroende, trygghet och uppmärksamhet på detaljer i varje del av din process.


Nina Klose, Legal and International Exit manager - Nordic Surrogacy

Nina Klose, Legal and International Exit Manager

Jag heter Nina Klose och arbetar sedan januari 2024 som jurist hos Nordic Surrogacy. Mina examina tog jag i Lund och London och därefter har jag arbetat med många olika typer av juridiska frågeställningar i nästan 20 år. Jag har även undervisat i juridik och brinner för att göra juridiska frågeställningar tillgängliga för alla oavsett bakgrund, vilket gör att jag kan skapa stor trygghet genom hela surrogatprocessen.

Trots att jag har arbetat inom många olika rättsområden så är den röda tråden som löpt genom min karriär min vilja att hjälpa andra. Att dagligen få använda min kunskap och erfarenhet till att vägleda och stötta människor i svåra situationer är ett privilegium. Jag gillar utmaningar och att arbeta med surrogaträtt är oerhört spännande då det är ett rättsområde i ständig förändring med många olika perspektiv.

Mitt fokus i alla kontakter med såväl familjer som kollegor eller samarbetspartners är tydlig kommunikation och transparens. För mig är det oerhört viktigt att våra blivande och nyblivna föräldrar hela tiden vet vad nästa steg i deras process är. På så vis kan jag stötta och hjälpa till att komma förbi de hinder på vägen som ibland uppstår.


Luca Nicoló - Nordic Surrogacy

Luca Nicoló, koordinator Colombia

Jag heter Luca Nicolò och har flera års erfarenhet av att arbeta med människor då jag har arbetat på både skolor och förskolor som pedagog och koordinator. Att jobba med andra människor, både vuxna och barn har utvecklat en stark känsla av empati och förmåga att söka förståelse. Jag kan relatera till hur viktigt det är att känna sig trygg i en process samt de känslor som kan uppkomma under resans gång.

Jag er fram emot att tryggt kunna vägleda blivande föräldrar genom processen med tillit, förtroende och ett bra samarbete

Jag sökte arbetet som koordinator på Nordic Surrogacy för att jag känner igen mig i teamets koncept, alltså att hjälpa ofrivilliga barnlösa att bli familj genom en trygg surrogatprocess som grundas bland annat på egen erfarenhet och ärlighet mot blivande föräldrarna. Jag förstår vad en sådan resa betyder och som koordinator vill jag skapa trygghet genom tillit, förtroende och bra samarbete.

Några tips till dig som blivande förälder är: ha en öppen dialog med din koordinator som finns för dig, ha tålamod, njut av varje framsteg under denna resa, samt lita på alla som är involverade i processen.


Lisa Fredriksson - Nordic Surrogacy

Lisa Fredriksson, koordinator Colombia

Jag känner mig lyckligt lottad att få vara en dela av teamet på Nordic Surrogacy. 2020 fick jag och min man vår son genom en surrogatprocess i Ukraina. Då jag själv varit i process vet jag hur viktigt det är att man ska känna sig trygg under hela resan samt de känslor som uppkommer under processens gång.

Jag har många års erfarenhet av att arbeta med människor. Jag har arbetat på barnsjukhuset och inom socialt arbete som KBT-terapeut. Det är bra erfarenheter som jag tar med mig i rollen som din koordinator.

Att genomgå en surrogatprocess är en blandning av många tankar och känslor. Mitt bästa råd till dig som ska starta din resa är vara ödmjuk inför varje steg under processens gång och våga tro att det kommer gå. Ha en god kommunikation och kontakt med din koordinator. Våga fråga och kom ihåg att det inte finns några ”dumma” frågor. Jag finns här som stöd och råd under hela processen gång.


Anneli Diehl - Nordic Surrogacy

Anneli Diehl, Online Manager

Jag heter Anneli Diehl och är Online Manager på Nordic Surrogacy. Tidigare har jag här haft rollen som koordinator för Georgien och Ukraina. Tillsammans med min man har jag två barn födda genom surrogat i Ukraina och surrogatmödraskap har länge varit en av mina absoluta hjärtefrågor.

Jag har mångårig erfarenhet av digital marknadsföring och som Online Manager utformar jag vår digitala annonsering och hemsida för att kunna hjälpa fler ofrivilligt barnlösa att förstå vad surrogatmödraskap är och hur det går till i praktiken.
Baserat på mina erfarenheter av att genomgå två surrogatprocesser, och att leda andra genom processen som koordinator, arbetar jag även med interna system för att förbättra processen samt material till dig som blivande förälder. Vårt mål med det arbetet är göra en svår och krävande process enkel och förståelig för dig som blivande förälder.

På bloggen surrogatresan.wordpress.com kan du läsa om mina surrogatprocesser. Det har blivit en uppskattad blogg bland de som funderar på en process, är i process eller genomgått en process och jag har tack vare den ett stort kontaktnät inom surrogatvärlden. Jag har fått ta del av många livshistorier om varför man behöver hjälp av en surrogatmamma, och är ödmjuk inför hur olika resor vi alla har till att kunna bilda familj.


Läs mer: Processen – hur går det till med surrogatmödraskap?

Läs mer: Vem blir surrogatmamma och varför?

Läs mer: Äggdonation och äggdonator

Läs mer: Surrogatmödraskap i USA

Läs mer: Surrogatmödraskap i Colombia

Läs mer: Surrogatmödraskap i Georgien

Läs mer: Juridisk experthjälp i surrogatprocessen