Familjeberättelser från surrogatprocesser

Alexander och Shlomi med bebisarna - Nordic Surrogacy

Alexander och Shlomi med bebisarna

Föräldrarna berättar med egna ord

Våra blivande föräldrar har alla haft olika resor innan de har tagit beslut om surrogat och även surrogatresan skiljer sig åt. Här berättar både blivande föräldrar och nyblivna föräldrar med sina egna ord om sina erfarenheter baserat på var de är i processen.

I vissa fall har de valt att vara anonyma och i andra fall valt att presentera sig med namn, bostadsort och även kanske bild. Den gemensamma nämnaren är att de precis som du närt en längtan om familj. Nya familjeberättelser publiceras allteftersom våra föräldrar är redo att berätta sin historia.

 

Tammuz har funnits där för oss hela vägen

”Vägen till barn via surrogat har varit enklare än det vi trodde från början. Eftersom Tammuz har en mycket bra matchningsprocess av surrogatmamma och blivande föräldrar, hittar man ju en man faktiskt vill och kan samarbeta med på bästa möjliga sätt.

Vi valde Tammuz helt enkelt på grund av magkänslan och det goda ryktet som de fått från tidigare föräldrar som använt dem. Tammuz har funnits där för oss hela vägen. Vi har fått svar på mail inom en dag eller två och har aldrig känt att något hänt som vi inte har fått information om.

Vi har som sagt varit positivt överraskade över sättet som vi har blivit mottagna på. Vi sitter just nu med två fantastiska bebisar i famnen, så nej, vi saknar inget :D”
Alexander & Shlomi, Norge

Läs mer om Alexander och Shlomi

 

Det har flutit på riktigt smidigt

“Vi visste inte så mycket och var lite ”lost” hur vi skulle gå till väga att få barn tills vi tog kontakt med Nordic Surrogacy och allt började att sakta falla på plats. Vi kände ett annat gay par som gjort via Mexico. Men efter lite forskning så var valet av er självklart. Det har flutit på riktigt smidigt bit för bit. Det är mycket väntan, vilket vi är inställda på.

Bra kontakt, resan till Albanien var över förväntan, proffsigt, vi kände oss sedda och att nu är det på riktigt 🙂 Vi känner att eftersom vi aldrig gjort detta tidigare så känns det bara bra, mailkontakt är viktig och fungerar utmärkt och även den personliga träffen var super bra.”
Edwin & Henrik, Sverige

 

Det är väldigt personligt

“Våran resa började med att vi gjorde en utredning på Reproduktionsmedicinskt centrum om möjlighet fanns för oss att bli gravida. Tyvärr var detta ingen möjlighet eftersom det fanns skador efter behandling av en cancerdiagnos. Vi fick på kliniken höra att det fanns andra vägar att gå som adoption eller surrogat. Eftersom längtan efter ett nyfött barn är väldigt stor så tittade vi inte så mycket på adoption utan tittade vidare på surrogat.

Vi fick kontakt med ett par som hade gått igenom en surrogatprocess själva. De hade gjort detta på egen hand utan agent. Vi undersökte denna vägen till en början men kände stor oro över att orka och hinna med att dra i alla trådar själva. Googlade runt och hittade en svensk agentur som man kunde få hjälp av och nu är vi här. Det känns mycket bra så här långt. Tammuz är en stor organisation men den känns liten på något sätt (Norden).

Det är väldigt personligt eftersom man pratar direkt med er och inte någon i en reception. Man kan maila dygnet runt och få väldigt snabba svar. Detta något så stort som man går igenom, man måste lägga allt i någon annans händer. Känns verkligen som man kan göra detta med Tammuz. Det har också varit värdefullt med era personliga berättelser. De berättelserna gör att man själv kan ta till sig och känna att det är sant, någon har verkligen varit med om detta.”
Blivande föräldrar, Sverige (pågående process)

 

Mötet med vår surrogatmamma kändes väldigt bra

“Vi känner oss trygga i processen och vårt möte med vår surrogatmamma kändes väldigt bra. Kliniken likaså, superfräsch.
Så tacksamma gentemot dem på kliniken, dom har varit väldigt trevliga och stöttande. ”
Blivande föräldrar, Sverige (pågående process)

 

Takk

”Takk for det arbeidet dere gjør :)”
L & R i Norge

 

Tack

”Min familj och jag tackar er allihopa som hjälpte oss i denna någorlunda långa resan. Eduardo och Jenny, vi kommer ju att träffas senare och kramas.”
N & R

 

Incredibly grateful!

”No words can describe the wonderful gift you are giving us, and we want you to know that we are incredibly grateful!”
Norsk familj

 

Tryggt och proffsigt

”Ni får det hela att falla på plats på ett tryggt, tydligt och proffsigt sätt.”
R i Sverige

 

Förtjusande person!

”Vi togs omhand av en helt förtjusande person! Där har Dr Aytug i Albanien verkligen hittat en pärla! Hon är påläst professionell vänlig och förtroendeingivande!”
Johan & Patrik, Sverige

 

En fantastisk resa, magiskt!

”Vi hade en fantastisk resa, det var magiskt. Tårarna rann vid ultraljudet.
Blev omhändertagna väldigt bra, Alina är så snäll och omtänksam.”
Frida & Richard, Sverige

 

Läs mer: Varför skall du välja Tammuz

Läs mer: Processen – hur går det till med surrogatmödraskap?

Läs mer: Vem blir surrogatmamma och varför?