God jul och gott nytt år – 2023

Temet - Nordic Surrogacy

Tack för året som gått!

Året närmar sig sitt slut och vi vill ta tillfället i akt och tacka er alla för ett fantastiskt 2023!

”Jag startade Nordic Surrogacy 2016 efter att jag gått igenom en egen process med surrogat utomlands. Min önskan var att hjälpa så många som möjligt att få uppleva det finaste man kan uppleva, att bli förälder.

Jag är väldigt tacksam och stolt över hur många som idag är i process med Nordic Surrogacy och över mina kollegor som tillsammans med våra partners runt om i världen leder och planerar processerna. Under 2023 har vi på Nordic Surrogacy fokuserat på att kunna erbjuda trygga och smidiga processer i våra välbeprövade destinationer Georgien, USA och Colombia tillsammans med våra hängivna partners. Vi har också byggt vidare på våra relationer med befintliga partners för att ytterligare stärka våra samarbeten och processer. Sist men inte minst har vi rekryterat flera nya kollegor över hela organisationen för att upprätthålla och förbättra vår service.

Att bli förälder genom surrogatmödraskap är en process med många känslor, oförutsedda händelser och beroenden av många engagerade parter och partners. Den bygger på att man lägger stora förtroenden i andras händer och det är något som vi på Nordic Surrogacy tar på största allvar och förvaltar med omsorg.

Med vägledning och engagemang från våra koordinatorer och expertisen hos våra samarbetspartners arbetar vi varje dag för att ta er genom processen och mot målet om ett barn 🧡 Vi vill att ni ska kunna fokusera på att bli föräldrar medan vi tar hand om de praktiska delarna.

Innan vi blickar framåt och välkomnar 2024 vill jag och teamet lyfta fram några av våra höjdpunkter under året som gått.

Återigen vill jag tacka alla våra blivande föräldrar för det fantastiska förtroendet som vi har fått. Sist men inte minst önskar jag er alla en god fortsättning och ett gott nytt år!

Eduardo Afonso - Nordic Surrogacy


Glädjen att dela vägen till föräldraskap

En av våra viktigaste uppgifter är att berätta om vad föräldraskap genom surrogat är och hur det går till. För varje år vänder sig allt fler längtande föräldrar till oss. I år är inget undantag och vi har startat fler processer och firat rekordmånga födslar. Det är med stor känsla av meningsfullhet som vi åter kan konstatera att vi hjälpt fler nya föräldrar än någonsin, som under 2023.

Årskrönika bebibsar - Nordic Surrogacy


Trygga samarbeten på destinationerna

Under året har vi besökt destinationerna Georgien och Colombia. Syftet med resorna har varit att fördjupa och förbättra vårt långsiktiga samarbete med klinikerna och andra partners på plats. Detta arbete leder till fortsatta, förbättrade och trygga processer för blivande föräldrar.

Trygga samarbeten på destinationerna - Nordic Surrogacy

USA – Partnerbesök och utbildning

I oktober bjöd vi in en av våra partners i USA. Vi fick möjlighet att lära oss mer om surrogatmödraskap i USA under ledning av Tonya Canaday, som arbetar på Utah Fertility Center och som i över 14 år har hjälpt blivande föräldrar att uppnå sin dröm om att bli förälder i USA.

Georgien – Nyblivna föräldrar och utmaningar

Året som gått har varit en resa fylld av utmaningar och glädje. Efter att ha återlanserat vår verksamhet i destination Georgien under 2022, har vi under det gångna året haft möjligheten att välkomna flera barn till världen.

Vi möttes också av en oväntad utveckling när Georgiens premiärminister, tillsammans med hälsoministern, offentliggjorde att surrogatmödraskap möjligtvis skulle förbjudas. Denna nyhet kom som en chock för alla parter som verkar inom fertilitetssektorn, men ett eventuellt lagförslag är nu skjutet på framtiden.

Trots dessa prövningar är vår dedikation till att stötta och hjälpa blivande föräldrar starkare än någonsin. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa, välkomna nya liv och erbjuda stöd till de som drömmer om att bilda familj.

Charlotte, koordinator i Georgien, om sin resa till destinationen:

“I juni var jag och Emma, vår jurist, i Georgien och träffade våra partners. Vi fick på plats uppleva hur dedikerade all personal är och den höga medicinska standarden är för att på bästa sätt kunna hjälpa våra blivande föräldrar.

Resan var mycket givande för oss båda, det är något speciellt att få komma till landet och staden där våra blivande föräldrar ska få träffa sitt barn för första gången. Vi var båda hänförda av kulturen, maten och människorna i Tbilisi.”

Babynova – En ny milstolpe med vår partnerklinik Novafem i Colombia

I år har även vår partnerklinik Novafem i Colombia expanderat och öppnat en ny klinik, Babynova. Babynova representerar inte bara en utvidgning av Novafems verksamhet utan symboliserar också företagets engagemang för att erbjuda avancerad medicinsk vård med empati och omsorg för blivande föräldrar, äggdonatorer och hjälten som gör det hela möjligt – kvinnan som bär barnet. Vi ser fram emot att fortsätta stötta blivande föräldrar och vara en del av skapandet av nya liv på denna nya och spännande plats.

“De nyblivna föräldrarna, som bara för några dagar eller veckor sedan väntade på kommande uppdateringar kring sin process, tittar nu med ren glädje på varandras barn för att sedan berätta hur det är att äntligen ha en bebis i sitt liv. Det är så otroligt fint, rörande och en riktigt fantastisk upplevelse!”

Läs mer i Lucas reseberättelse här!

Lunch med blivande & nyblivna föräldrar - Nordic Surrogacy


Driva opinion och sprida kunskap

Att sprida kunskap om surrogatmödraskap och driva opinion inom området är en annan mycket viktig del av det vi gör. Därför håller vi regelbundet våra egna seminarier, webbinarier och gästföreläser vid andras initiativ.

Pride

Även i år har vi haft det stora nöjet att närvara i Pride Park i Stockholm. Vi har träffat blivande föräldrar som vill starta en resa och blivande föräldrar som redan gör sin resa med oss. Det personliga mötet är något vi uppskattar. Vårt team växer och det var roliga och givande dagar för hela teamet.

Läs mer om vårt arbete på Pride Park här

Vägar till föräldraskap

I år har vi återigen deltagit i en stor informationssatsning om olika vägar till föräldraskap där Nordic Surrogacy fick företräda föräldraskap genom surrogatmödraskap. I artikeln intervjuades Lisa Fredriksson, som arbetar hos oss på Nordic Surrogacy och själv har sonen Liam genom surrogatmödraskap.

Länk till artikel med Lisa

PridePark - Nordic Surrogacy


Organisationen fortsätter att växa

Vi vill göra föräldraskap tillgängligt och möjligt för alla och samtidigt erbjuda en trygg surrogatprocess som vägleder dig som blivande förälder med tydlighet och ett fint personligt bemötande. För att kunna hjälpa fler har året präglats av en betydande expansion för vår organisation. Vi har framgångsrikt utökat vår verksamhet till Portugal, Frankrike och Spanien.

Citat blivande föräldrar - Nordic Surrogacy

Under året har vi välkomnat sju nyckelpersoner till vårt team, inklusive två Area Managers för att leda våra nya marknader, en Partner Operation Manager för att stärka samarbeten och partnerskap, en rådgivare för vägledning inför en process, samt två koordinatorer för att säkerställa att vi fortsätter hålla en hög service och professionell koordinering för er i process. Vi har också utökat vår juridikavdelning med en juristkoordinator. Denna utökning av teamet markerar en spännande fas för Nordic Surrogacy, och vi ser fram emot att kunna fortsätta hjälpa till med att skapa fler familjer även utanför Nordens gränser.

Med de senaste tillskotten av nya medarbetare har vi även expanderat bortom våra tidigare lokaler i Stockholm och tagit steget till ett nytt, rymligare kontor på Södermalm i Stockholm. Varmt välkommen att boka in ett besök hos oss ifall ni har möjlighet.

Länk till våra medarbetare


Utbildning och fortbildning

Fertilitet och surrogatmödraskap är en process med många beroenden i ständig förändring och utveckling. Vi har därför stort fokus på att ständigt lära oss mer för att kunna förbättra vår service och rådgivning till blivande föräldrar.

I slutet på maj samlade vi därför teamet för workshop och utbildningsdag tillsammans med Doktor Sven-Eric Olsson, specialist inom gynekologi som forskat inom fertilitet, och Lars Johansson, chef inom assisterad reproduktionsteknologi (ART) för att lära oss mer om assisterad befruktning.


Nu vill vi återigen önska er alla en god jul och ett gott nytt år!