Brev från vår grundare som blev pappa genom surrogatprocess

Tammuz Nordic etablerades 2016 på initiativ av Eduardo Afonso, pappa till Zelda & Esther
Tammuz Nordic etablerades 2016 på initiativ av Eduardo Afonso, pappa till Zelda & Esther

Ett personligt brev till er alla som drömmer om att bli förälder
Min allra högsta dröm har alltid varit att bli förälder. För några år blev min dröm verklighet. Som ensamstående fick jag hjälp av en surrogatmoder i Thailand och 2014 föddes tvillingarna Esther och Zelda.

Vägen dit var lång och kantad av språkliga, kulturella och juridiska utmaningar. Att hitta rätt i djungeln av kliniker, agenturer, myndigheter och alla som sa att de ville hjälpa mig men som gav olika information var den absolut största utmaningen. Det är ganska lätt att gå vilse när man helt på egen hand utan erfarenhet eller kunskap har att göra med läkare, advokater och myndigheter i främmande land.

Tidvis så kändes min resa så extremt ensamt. Samtidigt så visste jag att jag inte var ensam. Många ensamstående och par gör precis samma resa när surrogatprocess är den enda lösningen. Men den känsla av hjälplöshet och ensamhet som jag upplevde ville jag att andra blivande föräldrar skulle slippa. Min nya mission i livet blev därför att hjälpa andra ofrivilligt barnlösa till en trygg och lugn familjebildning, i kontrast till min erfarenhet.

Under denna tid var jag delägare i ett företag som jag sålde för att kunna satsa helhjärtat på Tammuz Nordic. Det var det bästa beslut jag tagit i mitt liv. Idag hjälper vi ett 100-tal blivande föräldrar över hela norden och det känns verkligen fantastiskt.

Tidigt insåg jag hur viktigt det är att samarbeta med en väletablerad partner som har lång och gedigen praktisk erfarenhet med ett global samarbete med de allra bästa klinikerna och samarbetspartners. Alla de kliniker som Tammuz samarbetar med är noggrant utvalda baserat på kompetens och bästa renomé. Självklart i länder där det allas rättigheter är skyddade för att säkra trygghet för alla parter.

  • Tammuz Family består av ett 20-tal medarbetare på heltid och de flesta av oss har själva gått igenom en surrogatprocess.
  • Vi ger 24/7 support till blivande föräldrar.
  • Vi är är din partner genom resan, klinikernas förlängda arm och har juridisk expertis inom surrogatområdet inom Tammuz. Vi är alltså så mycket mer än en förmedling.
  • Vi har djup förståelse för er längtan, oro och delar er glädje. Vi har varit där ni är.
  • Våra kliniker är noggrant utvalda och vi jobbar enbart med de bästa i respektive land.

Ett löfte från mig till er är att vi kommer att göra vårt yttersta för att ni ska bli förälder. Vi delar er dröm!

Eduardo Afonso – pappa till Esther & Zelda

Vår mission & våra värderingar

Om Tammuz Nordic Surrogacy