Eduardos surrogatresa

Tammuz Nordic etablerades 2016 på initiativ av Eduardo Afonso, pappa till Zelda & Esther

Nordic Surrogacy etablerades 2016 på initiativ av Eduardo Afonso, pappa till Zelda & Esther

Ett personligt brev till er alla som drömmer om att bli förälder

”Min allra högsta dröm har alltid varit att bli förälder. För några år blev min dröm verklighet. Som ensamstående fick jag hjälp av en surrogatmoder i Thailand och 2014 föddes mina tvillingar Esther och Zelda. Med dem föddes också idén om att hjälpa andra.

Vägen till föräldraskap var lång och kantad av språkliga, kulturella och juridiska utmaningar. Att hitta rätt i djungeln av kliniker, agenturer, myndigheter och andra som ville hjälpa mig, var den absolut största utmaningen. Jag fick olika information av olika intressenter. Det är ganska lätt att gå vilse när man helt på egen hand, utan erfarenhet eller fackkunskap, har att göra med läkare, advokater och myndigheter i främmande länder.

Tidvis kändes min resa oerhört ensam. Samtidigt visste jag att så inte var fallet. Många ensamstående och par gör precis samma resa när surrogatprocess är den enda möjligheten till ett barn. Men den känsla av hjälplöshet och ensamhet som jag upplevde ville jag att andra blivande föräldrar skulle slippa. Min nya mission i livet blev därför att hjälpa andra ofrivilligt barnlösa till en trygg och lugn familjebildning, i kontrast till min egen erfarenhet.

Då var jag delägare i ett företag. Jag sålde företaget för att helhjärtat kunna satsa på Nordic Surrogacy. Det, förutom att påbörja resan som gav mig mina underbara tjejer, är det bästa beslut jag tagit i mitt liv. Idag hjälper vi ett 100-tal blivande föräldrar över hela norden och det känns verkligen fantastiskt.

Tidigt insåg jag hur viktigt det är att samarbeta med väletablerade partners. Jag ville vara säker på att inblandade parters rättigheter var skyddade för att säkra trygghet för alla. Därför startade jag Nordic Surrogacy. Alla kliniker som Nordic Surrogacy samarbetar med är noggrant utvalda baserat på kompetens och renommé.

Ett löfte från mig till dig är att vi kommer att göra vårt yttersta för att ni ska bli förälder. Vi delar er dröm!”

Eduardo Afonso – pappa till Esther & Zelda

Du behöver godkänna statistik och marknadsföringscookies för att se denna video.

Läs mer: Nyheter om surrogatmödraskap

Läs mer: Surrogatmödraskap i Ukraina

Läs mer: Surrogatmödraskap i USA

Läs mer: Surrogatmödraskap i Colombia